Könyvelőiroda Debrecen - A váltás nehéz és körülményes lehet, de megéri!

2019. június 04
4580
Könyvelőiroda Debrecen váltson könnyen és gyorsan

Az életben sokszor előfordul, hogy búcsút kell mondania a régi, jól megszokott dolgoknak. Ilyen lehet például a könyvelőváltás esete is, hiszen egy több hónapos, vagy akár éves bizalmi kapcsolat szakad meg, amelyet fel kell váltani egy újjal. Számtalan oka lehet annak, ha valaki könyvelőváltásra adja a fejét: a legrosszabb esetektől indulva (pontatlanság, hiányosságok, nem megfelelő tájékoztatás, határidők be nem tartása, sorozatos büntetések) egészen odáig, ha a két fél hibáján kívül válik szükségessé (költözés, profilváltás, megszűnik a könyvelőiroda). Megesik, hogy a cég gyarapítása érdekében szeretne olyan könyvelőirodát választani, amely képes lefedni az új területeket, amelyeket a régi könyvelő már nem vállalna. Előfordulhat, hogy a könyvelő eddig megfelelő munkát végzett, viszont a vállalkozás tevékenységi körének bővülését követően már nem lenne kapacitása elvégezni azokat a feladatokat, amelyekkel az ASK könyvelőiroda Debrecen területén könnyedén képes megbirkózni hét fős létszámának köszönhetően.

Mielőtt belevágna, egy fontos kérdést kell feltennie magában: most azonnal akar váltani, mert égető a probléma, vagy elegendő év végén belevágni? Általánosságban elmondható, hogy könnyebb év végén meglépni az efféle döntéseket, hogy az adott üzleti év egy könyvelőhöz tartozzon, leredukálva ezzel az esetlegesen felmerülő félreértéseket, hogy melyik számla kihez tartozik. Amennyiben viszont elégedetlen a régi könyvelője munkájával, érdemesebb lehet egy másik könyvelőiroda Debrecen városában. Ne vesztegessen további értékes hónapokat az életéből!

 

Könyvelőiroda váltás egyszerűen

 

Az év közben történő könyvelőváltásra érdemes előzetesen felkészülni, listát írni a megbeszélendő dolgokról, már csak azért is, mert az egy hónapos felmondási időt általában tartani szokták (van, hogy ez akár kettő-három hónap), valamint plusz költséget róhatnak fel a zárómérleg összeállítása miatt. Figyelni kell a megbízási szerződésben leírt felmondásra vonatkozó szakaszra, törekedjünk a közös megegyezéssel történő munkakapcsolat megszüntetésére. Tisztázni kell az időszakokat, elejétől a végéig átzongorázni, hogy melyik tétel melyik könyvelő felelőssége alá tartozik. Erre alternatív megoldás lehet, amennyiben nem év vége felé járunk, ha az új könyvelőnk újra könyveli az egész éves anyagot, hiszen bizonyos esetekben csak ebben az esetben képes felelősséget vállalni a teljes tárgyévi időszakért. Lehetséges, hogy ez plusz költségbe kerül majd, viszont hosszútávon sokkal jobban megéri a megbízó és a könyvelő számára is, mert így csökken az esetleges hibalehetőség, valamint sokkal átláthatóbb lesz, ezáltal könnyebben visszakereshetők benne az adatok.

a könyvelő váltás új lehetőségeket nyithat meg könyvelőiroda debrecen
A váltás új kapukat nyithat meg előttünk


Következő lépés az új könyvelő/könyvelőiroda kiválasztása, amely teljes körűen megfelel arra a célra, hogy Ön és cége minőségi szolgáltatásnyújtásban részesüljön. Amennyiben új könyvelőt keres, de még nem találta meg az igazit, az ASK könyvelőiroda Debrecen városában optimális választás lehet az Ön számára. Minden ügyfelet igényeihez mérten igyekszünk kiszolgálni, valamint személyre szabott egyéni tanácsadással is szolgálhatunk. Fontosnak tartjuk a gyors és precíz kommunikációt, valamint a nagyfokú rugalmasságot ügyfeleinkkel, hiszen nélkülük mi sem lennénk.

A régi könyvelőjével is fontos megtartani a jó viszonyt – amennyiben ez lehetséges és a másik fél is együttműködő – ugyanis ez fényévekkel megkönnyíti az átmeneti időszakot, valamint ha idő elteltével probléma üti fel a fejét a régi könyveléssel kapcsolatban, még segítségére is lehet annak megoldásában. Másodsorban azért is lényeges a kölcsönös szimpátia fenntartása, mert ő tudja legjobban értelmezni az általa vezetett tételeket, ennek érdekében érdemes összeismertetni az új könyvelővel, hogy dinamikusabban menjen a váltás.

 

Könyvelőiroda váltás egyszerűen

 

Amint megvan az új könyvelőiroda Debrecen területén, az új könyvelővel ezután egyeztetni kell, illetve egy tételes listát íratni arról, hogy mely dokumentumok szükségesek számára a volt könyvelőtől, mert nem biztos, hogy minden általa hátrahagyott papír lesz lényeges a továbbiakban. Sajnos előfordulhat, hogy az előző könyvelő pontatlanul és hibás munkát adott ki a kezei közül, ilyenkor bátran vizsgáltassa át az átadott dokumentumokat új könyvelőjével. Fontos dolog még, hogy vezessen vagy vezettessen egy minél jobban részletekbe menő jegyzőkönyvet az átadott és átvett dokumentumokról, már csak önellenőrzés céljából is. Amennyiben valami nem egyértelmű vagy átlátható, arra nyugodt szívvel kérdezzen rá, itt nincs olyan, hogy buta kérdés, hiszen a vállalkozása a tét.

Eredményes könyvelőváltás esetén az alábbi dokumentumok elengedhetetlenek, amennyiben az új könyvelő más papírról nem rendelkezik:

•    Főkönyvi kivonat
•    Főkönyvi kartonok
•    Vevő-Szállító kimutatás
•    Beszámolók
•    Leltárak
•    Vegyes tételek kimutatása
•    Bérekkel kapcsolatos listák
•    Dolgozói törzs
•    Elhatárolt tételek kimutatása
•    Szigorú számadású nyomtatványok (számla, nyugta, szállítólevél, pénztári bizonylatok)
•    Írásbeli tájékoztatás a folyamatban lévő ügyekről

 

helyezze megbízható kezekbe vállalkozását könyvelőváltás debrecen
Vállalkozása nálunk megbízható kezekbe kerül


Érdemes őszintén átbeszélni, hogy mi is volt előző könyvelővel a probléma, mert mindenki először a legrosszabbra gondol, viszont lehet, hogy csak egy szimpla költözés áll a háttérben. Ezt követően tisztázza mik az igényei, mit vár el új könyvelőjétől, hogy minél könnyebben dűlőre jussanak, s a felmondási idő lejártával már az új megbízási szerződés megírásával kezdhessenek. Ilyenkor ne felejtse el megvonni volt könyvelőjétől az adataihoz való elektronikus hozzáférést! Az ASK könyvelőiroda Debrecen városában kulcsfontosságúnak tartja, hogy Ön a vállalkozása számára legmegfelelőbb tájékoztatást kapja, akár a különböző járulékokról, akár a legoptimálisabb adózási formáról legyen szó. Számunkra alapvető dolog, hogy határidőn belül értesítsük fizetendő adóiról, vállalkozása helyzetéről vagy az arra vonatkozó tudnivalókról, változásokról, hiszen a visszajelzés mindkét fél részéről elengedhetetlen.

 

Könyvelőiroda váltás egyszerűen

 

Az ASK könyvelőiroda Debrecen területén olyan szakemberekkel áll rendelkezésére, akik széleskörű pénzügyi, adózási és számviteli készségekkel rendelkeznek, így vállalkozásától függően tudnak egyéni tanácsokkal szolgálni. Szeretnénk, ha munkakapcsolataink leendő ügyfeleinkkel is bizalmi alapon működhetnének, hiszen ez elengedhetetlen a megfelelő kapcsolattartáshoz és problémamegoldáshoz, ennek érdekében sok más könyvelőirodával szemben mi nem hagyjuk magára megbízóinkat!

Szeretne többet megtudni a könyvelőiroda váltásról? Forduljon hozzánk bizalommal!