Melyik vállalkozási forma ideális? Kérje ki egy szakember véleményét!

2019. január 10
4947
cégalapítás a megfelelő vállalkozási formával

Ha az ön életcéljai között is szerepel a cégalapítás Debrecen városában, akkor először is el kell dönteni, hogy az ötletét milyen vállalkozási formában szeretné megvalósítani. Több lehetőség is elérhető, azonban mindegyiknek megvan a maga előnye, illetve hátránya, így sokkal biztonságosabb, ha egy szakember véleményét, segítségét kéri, így elkerülhető, hogy még az indulás előtt füstbe menjen egy-egy nagyszerű ötlet.

Talán a legegyszerűbb út, ha magánvállalkozást indít, hiszen itt nincs szükség kötelező kezdőtőkére, és kompromisszumokat sem kell kötnie, ám itt jobban oda kell figyelnie adózási kötelezettségeire. Amennyiben, többedmagával szeretne vállalkozni, úgy a cégalapítás Debrecen szerte is számos módon történhet. Az egyik legegyszerűbb társas vállalkozási forma a BT. BT alapításánál nincs minimális szintje a törzstőkének, akár pár ezer forint is lehet, viszont legalább két tagra van szükség, és ebből az egyiknek beltagnak kell lennie, aki azonban teljes vagyonával felel a vállalkozásért, így, ha nincs teljesen tisztában a teendőkkel ismételten nagyon fontos a szakember segítsége.

 

vállalkozás forma választás cégalapítás debrecen



Ha a várható jövedelme nem fogja meghaladni a 12 millió Ft-ot, mindenképp az első két lehetőséget (egyéni vállalkozás és BT) érdemes választani, hiszen a KATA-s vállalkozási formának köszönhetően az adózás sokkal egyszerűbb és kedvezőbb az induló kisvállalkozásoknak. A BT.-től biztonságosabb a KFT., de ezt csak akkor érdemes alapítani, ha biztos benne, hogy nagyobb forgalommal fog működni, hiszen a törzstőke ebben az esetben 3 millió Ft. A részvénytársaság, mely lehet zárt vagy nyílt, (ZRT., NYRT.) esetén pedig még nagyobb a kezdőtőke, 5 és 20 millió Ft, így ez a vállalkozási forma a már befutott cégek további fejlődésének a kulcseszköze lehet.

 

cégalapítás debrecen szakember segítséggel

 

A megfelelő forma kiválasztása tehát sok mindentől függ: Mik a terveink, mennyi a várható profit, hányan szeretnénk vállalkozni, mennyi tőkét tudunk a vállalkozásba fektetni, és persze, hogy mennyire vagyunk tisztában a kötelezettségekkel, illetve jogokkal.