Könyvelés - Debrecen és vonzáskörzete

Hogyan segítheti a vállalkozást a precíz könyvelés? Miért fontos, hogy jó könyvelőt válasszunk?

Úgy tartja a mondás, hogy három dolog szükséges az életben:
egy jó orvos, egy megbocsájtó pap, és egy ügyes könyvelő. Utóbbit azonban nem mindig könnyű megtalálni, pedig sokszor ezen áll vagy bukik egy vállalkozás legalitása és sikeressége. A szakmai lelkesedés és az elhivatottság csak egy dolog, mindezek mellett rendkívül fontos a precizitás, a megbízhatóság, a naprakész tudás és persze a sok éves szakmai tapasztalat is.
Bízza magát profikra! Mi segítünk Önnek, hogy bizonylatai, számlái 100%-ban legálisan, a törvény által előírt módon kerüljenek rögzítésre, és azok időben továbbítva legyenek a megfelelő hatóságok felé! Minden részletre odafigyelünk, szakszerű tájékoztatást nyújtunk ügyfeleink részére, így Ön nyugodtan foglalkozhat azokkal a dolgokkal, melyek vállalkozása sikerességét építik tovább.
 • 100+
  elégedett ügyfél
 • 215+
  bérszámfejtés havonta
 • 150+
  bevallás havonta
 • 2
  hónap cégeknek díjmentesen

Könyvelés szakszerűen és precízen

0.

A vállalkozás áttekintése

„Nulladik” lépésként megismerjük vállalkozását, eddigi tevékenységét, áttekintjük a fontos szerződéseket, bizonylatokat és bevallásokat.
1.

Az iratok rendezése és ellenőrzése

Ezután következik az iratok alapos rendezése és szortírozása. Az ellenőrzés nagyon fontos részét képezi a könyvelői munkának. A bizonylatok tartalmi és formai ellenőrzése, elszámolhatóságuk létjogosultságának vizsgálata lényeges folyamat.
2.

A bizonylatok lefűzése és kontírozása

El is érkeztünk a munka „oroszlánrészéhez”: bizonylatait lefűzzük és kontírozzuk, vagyis meghatározzuk a főkönyvi számlaszámokat, melyek ezután könyvelőprogramban kerülnek rögzítésre majd újbóli ellenőrzésre és szükség szerint korrigálásra.
3.

Szakszerű tájékoztatás

Az elkészített anyagról minden esetben szakszerű tájékoztatást nyújtunk az Ön számára!
4.

A bevallás elkészítése

Végső lépésként következik a bevallás elkészítése az aktuális jogszabályoknak megfelelő módon. Mindenre felkészülünk!
5.

Az iratok eltárolása

Az iratokat a szabályoknak megfelelően eltároljuk, biztosítva a betekinthetőséget, hogy egy esetleges későbbi ellenőrzés során garantáltan visszakereshetőek legyenek!

Bérszámfejtés

A munkavállalók bejelentése, a jogviszony megszüntetése vagy akár a foglalkoztatásukkal járó adminisztrációs teendők sok fejtörést okozhatnak a cégek számára. Könyvelőirodánk ebben is segítséget nyújt a megfelelő jogviszony meghatározásától egészen a bérlisták, bérösszesítők elkészítéséig:
A kapott jelenléti ívek alapján elkészítjük a bérszámfejtést, a jogszabályoknak megfelelve
Erről bérlistákat küldünk
Elkészül egyúttal a fizetendő járulékok listája, ami alapján lehet az aktuális fizetendő járulékokat és adókat utalni
Elkészítjük és beadjuk a járulékbevallásokat
A dolgozó kilépésekor elkészítjük az összes kilépő iratot, a végső számfejtést, az esetleges pótlékokat és járandóságokat is figyelembe véve
Beadjuk a kilépéssel kapcsolatos beadványokat az adóhivatalnak.
Ezen felül segítséget nyújtunk már a dolgozó belépése előtt átbeszélve a lehetőségeket, hogy a lehető legkedvezőbb formában tudja foglalkoztatni, nagy figyelmet fordítva az optimális adófizetésre.

 

 

A stabil vállalkozás alapja a jó könyvelés

 

Túl azon, hogy törvényi előírás van arra, hogy minden vállalkozásnak különböző szempontok alapján sokféle nyilvántartást kell vezetnie, nagyon sokban segítheti a vállalkozás vezetőinek a munkáját, ha ezeket a nyilvántartásokat időről időre átnézi. Például ebből megtudhatja, hogy hogyan áll a vállalkozása. Eredményes vagy veszteséges a működés. Hogyan alakulnak a bevételek és a különböző költségek. Melyek azok a pontok, ahol esetleg változtatásra van szükség, vagy mely költségek azok amik túlságosan rontják az eredményt. Ezek a kimutatások segítenek annak az eldöntésében, hogy mely pontokon érdemes erősíteni a tevékenységet, vagy épp visszafogni a vállalkozás költségeit.

Ha a könyvelés Debrecen vonzáskörzetébe történik, könyvelőirodánk segítséget nyújt, hogy jobban átláthassa cége működését. A kimutatások követésével tisztába kerülhet cége pénzügyi helyzetével is. Mekkora a házipénztár egyenlege? Melyek azok a vevők, akik rendszeresen tartoznak, vagy folyamatosan határidőn túl egyenlítik ki a számláit. A különböző szállítók felé fennálló tartozásokat is nyomon követheti a nyilvántartások figyelésével.

 

Ajánlatkérés

 

 

Legyen folyamatos kontroll adózása felett

 

A fizetendő adókkal kapcsolatban is tájékozódhat, hogy melyek azok, amelyekkel esetleg késedelembe esett, vagy hogy van-e túlfizetése valamely adónemben, amit sok esetben akár át is tud vezetni egy másik olyan adóra, amiben tartozás áll fenn, vagy a legközelebbi befizetéskor figyelembe vehető. Így egy jó könyvelő Debrecen városában is nagyban segíthet, hogy rendezetten történjen a cége adózása.

 

Könyvelés Debrecen területén, szakértői segítséggel

 

A kimutatások elemzésében Debreceni székhelyű könyvelőirodánk szükség esetén segítséget tud nyújtani. Közösen átbeszéljük a bevételek és költségek alakulását. Az aktuális vevő és szállító egyenlegeket. Megnézzük az adók alakulását, figyelemmel a közeli jövőben fizetendő adókra is. Rávilágítunk azokra a pontokra, ahol változtatásra van szükség. Megmutatjuk, hol vannak a problémás pontok.
Adóoptimalizálás keretében átnézzük vállalkozása működését. Amennyiben tudunk, javaslatot teszünk más kedvezőbb adórendszerekbe való átlépésre. Amennyiben Önnek is megfelel, elvégezzük az áttéréshez szükséges lépéseket. Így dolgozik egy jó könyvelő Debrecen területén.

 

Munkavállalói könyvelés

 

Alkalmazottak tekintetében is tudunk segíteni. Akár a megfelelő foglalkoztatási forma kiválasztásában, vagy megváltoztatásában, akár munkaügyi pályázatok útján elnyerhető támogatásokról történő tanácsadásban, amikor a munkabér és a járulékok 100%-át is megkaphatják 6-8 hónapra, amennyiben van olyan pályázó, aki megfelel a követelményeknek. Így ezen időszakra akár ingyen is vehet fel dolgozót, mert az elnyert pályázatok a munkabért is fedezik.

A könyvelés természetesen a megfelelő nyilvántartások elkészítésével a szükséges bevallások hivatalos mellékleteit is biztosítja. Leggyakrabban a járulékok és az áfa tekintetében készítünk nyilvántartást, melyek megegyeznek a beadott bevallásokkal.

 

Könyvelés módosítása utólag? Lehetséges?

 

Sokan azt gondolják, hogy a már bevallással lezárt időszakok nem módosíthatók. Ez szerencsére nem igaz. Minden bevallás módosítható utólag úgynevezett önellenőrzés benyújtásával. Amennyiben ilyen előfordul, úgy felmérjük a változás mértékét, illetve hogy szükséges-e az önrevízió. Ekkor egyeztetve Önnel elkészítjük a javításokat, majd az esetleges adókülönbözetről tájékoztatjuk. Ha a különbözet többlet fizetendő adót eredményez, akkor annak összegéről tájékoztatjuk, valamint kiszámoljuk a késedelmi pótlékot is. Amennyiben az adókülönbözet negatív lesz, akkor szintén segítünk annak az eldöntésében, hogy azzal mit tud kezdeni. Akár maradhat a folyószámlán, és a következő ilyenfajta befizetésnél lehet ennyivel kevesebb a fizetendő. Lehetőség van arra, hogy átvezessük egy másik adónemre, amin gyakrabban keletkezik fizetendő adó. Nagyobb összeg esetén lehetőség van a visszautalásra is.


Amennyiben a fentiekben leírt dolgokban segítségre van szüksége, keresse debreceni könyvelőirodánkat. Kérjen ajánlatot kötöttségek nélkül a lenti űrlapon!