Könyvelőváltás
Debrecen és vonzáskörzete

A könyvelőváltás tünetei
 • Összecsapott, „hézagos” könyvelés?
 • Hiányos tájékoztatás?
 • Vagy netán több százezres bírság?
Sajnos be kell látnunk, hogy rossz könyvelő igenis létezik, és veszélyeztetheti vállalkozása fennmaradását és eredményességét.
Ha a fenti problémák bármelyike is felmerül, itt az ideje, hogy könyvelőt váltson!
Cégeknek az első két hónap ingyenes!

A könyvelőváltás 3 egyszerű lépésben

1.
A régi könyvelőtől való elválás, a zárómérleg elkészíttetése
Természetesen az első lépés az, hogy felmondunk régi könyvelőnknek. Számoljunk azzal, hogy a felmondási idő általában egy hónap, (!) persze – szerződéstől függően – rövidebb is lehet ez az időtartam.
2.
Új könyvelő felkutatása, és megbízása
Ezután jöhet az új – szakmailag felkészült és felelősségteljes – könyvelő kiválasztása és felkeresése. (Ugye nem szeretnénk megint ugyan azokba a hibákba esni?) Érdemes lehet egy személyes beszélgetéssel indítani, ahol amennyire tudjuk, előzetesen felmérhetjük leendő könyvelőnk szaktudását és megbízhatóságát, továbbá alapvető információkat nyújtunk cégünkről, és átadjuk megtekintésre a főkönyvi kivonatot.
3.
Közös megegyezést követően meghatalmazás elkészítése, a közös munka megkezdése
Meghatalmazás után át kell nyújtanunk a dolgozókról készített adatbázist, a tárgyhavi számlákat, bankszámlákat és a szükséges bizonylatokat. Könyvelőt természetesen év közben is válthatunk, ilyen esetekben egyfajta zárómérleget kell készíttetnünk. Az előző könyvelőnktől el kell kérni a múlt év kimutatásait és listáit, melyeket új könyvelőnk leellenőriz majd, és tájékoztat az esetleges hiányosságokról.

Miért érdemes minket választania?

- Cégünk filozófiája, hogy nem hagyjuk magukra ügyfeleinket, nagyfokú rugalmassággal és kellő odafigyeléssel nyújtunk segítséget a lehető legmagasabb szakmai színvonal teljesülése mellett!
- Több mint húsz éves szakmai tapasztalatunkkal és több mint száz elégedett ügyféllel a hátunk mögött pontosan tudjuk, hogy milyen fontos a megbízhatóság és a feddhetetlenség.
- Nem egyszemélyes kezdő vállalkozás vagyunk! Hét munkatársunk dolgozik azon, hogy az Ön könyvelése 100%-ban megfeleljen a törvényi előírásoknak.
- Közel 400 adóellenőrzésen vagyunk már túl, melyek eredményei szintén bizonyították szakmai hozzáértésünket.
Nem csak hatékonyan, hanem gyorsan is dolgozunk!
Néhány adat az elmúlt hónapból:
 • 18000+
  bizonylat
 • 150+
  bevallás
 • 215+
  bérszámfejtés
 • 200+
  alkalmi munkavállaló adminisztrációja

 

 

Melyek azok az esetek, amikor szükséges elgondolkozni azon, hogy könyvelőt kell váltanunk?


Nagyon fontos megértenünk, hogy amennyiben nem megfelelő könyvelőnél vagyunk, akkor az súlyos anyagi károkat is okozhat cégünknek.


 1. Kommunikáció
  Sokan panaszkodnak, hogy nem érik el a könyvelőjüket sokszor. Az egyik leggyakoribb probléma, hogy a könyvelővel nem tudunk megfelelően kommunikálni. Ennek egyik esete, hogy a könyvelőnk egyedül dolgozik és/vagy túl is vállalta magát. Így nincs ideje minden ügyfélre, amíg az egyik dolgát intézi, addig nincs a másikra ideje. Vagy ha elmegy pár nap szabadságra, akkor nem elérhető, nincs helyettesítője. Azonnal megoldandó problémákat nem tud kezelni ilyenkor (sem).

  Az is lehet probléma, hogy leterheltség miatt, hosszú időbe telik választ adni a kérdéseinkre. Ez előfordulhat akkor is, ha több ember dolgozik egy irodában, de irreálisan sok munka jut egy-egy emberre, így soha nem érik utol magukat.


  Ezzel szemben Debreceni könyvelőirodánk 7 fővel rendelkezik, így mindig van olyan munkatársunk, aki tud a sürgősen megoldandó dolgokkal foglalkozni. Telefonos megkeresések esetén, ha valami miatt nem tudjuk felvenni, akkor az akadályoztatás elhárulása esetén azonnal visszahívjuk. Amennyiben e-mailen keres bennünket, akkor arra a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk. Általában még aznap, vagy ha késő délután kapunk levelet akkor legkésőbb másnap visszajelzünk. Az e-maileket több munkatársunk is figyeli így a nyári gyakoribb szabadságok idején sem esünk késedelembe.

   

  Ajánlatkérés

   


 2. Határidők
  Nagyon sok olyan eset van, amikor nem lehet a határidőket túllépni. Jellemzően az adóbevallásoknak fix határidejük van. Amikor ezeket rendszeresen elszalasztja valaki, akkor előbb utóbb büntetést fog kapni. A másik jellemző eset, ha pályázatot kell beadnunk, vagy banki hitelt igénylünk. Illetve amikor az ilyen pályázatokhoz, hitelekhez kell időszakonként jelentéseket csinálnunk. Ezek elhalasztása szintén súlyos anyagi veszteségeket okozhat.

  Egy-egy pályázat el nem nyerése a késedelem miatt nagy anyagi veszteséggel járhat. Ha a bank hitelt nem tudjuk időben megkapni, akkor előfordulhat, hogy a hitel célját szolgáló üzlettől elesünk, vagy csak sokkal rosszabb feltételekkel tudjuk megkötni. Ez szintén anyagi hátrányokat okozhat. Nem beszélve arról, ha egy folyamatban lévő ügyről van szó. Ilyenkor pályázat esetén csúszhatnak a kifizetések, rosszabb esetben akár vissza is vonhatják a támogatást és vissza kell fizetnünk a pályázatban elnyert összeget vagy annak egy részét.

  Fennálló banki hitel esetén szintén előfordulhat, hogy a határidők be nem tartása miatt felmondják a szerződésünket, és azonnal egy összegben vissza kell fizetnünk a hitel összegét.


 3. Tájékoztatás
  A következő probléma lehet, amikor az általunk választott könyvelő egyáltalán nem tud választ adni a kérdéseinkre, vagy ellentmondásos válaszokat ad. Esetleg nagyon bizonytalan válaszokat kapunk.

  Sok esetben eshetünk el különböző lehetőségektől, ha egyáltalán nem, vagy nem megfelelő tájékoztatást kapunk ilyenkor ez szintén anyagi hátrányt okozhat, illetve visszafoghatja vállalkozásunk működését.

  Előfordulhat, hogy hosszú időn keresztül nem megfelelően vannak kezelve a dolgaink. Ilyenkor visszamenőlegesen egy ellenőrzés akár több évre is megállapíthat szabálytalanságokat, ami akár a vállalkozásunk teljes ellehetetlenülésével vagy tönkremenetelével is végződhet.