Adózás szempontjából ezek a legkedvezőbb vállalkozási formák

2019. január 16
7466
vállalkozási formák

Egy jó ötlet gyökeresen megváltoztathatja bárki életét, hiszen a megvalósításhoz szükséges vállalkozás alapítása mindenki számára adott és elérhető. Sokan azonban úgy vágnak bele a cégalapításba, hogy nem tájékozódnak kellőképpen és nem ismerik meg saját jogaikat, kötelezettségeiket. A könyvelés Debrecen városában sem egyszerű feladat, így érdemes profik véleményét kérni.

Ez a hiányosság leginkább az adózás során bukik ki, így sok kisvállalkozás már az indulás után befuccsol. A KATA, azaz a kisvállalkozások tételes adózása, óriási segítséget jelent az induló vagy akár haladó vállalkozásoknak, hiszen az állam felé történtő adózást rendkívül egyszerű módon letudhatja, megkímélve magát az adminisztráció okozta fejfájástól. Ez az adózási forma a magánvállalkozások, illetve Betéti Társaságok estén alkalmazható, hiszen a legtöbb esetben a várható profit még nem haladja meg az évi 12 millió Ft-ot. Akkor sem kell aggódni, ha túllépi ezt az összeget, ugyanis ebben az esetben is csak egy 40%-os plusz adót kell fizetni, de mérlegelni kell, hogy így is megéri e ezt alkalmazni. Attól függően, hogy a vállalkozás fő-, vagy mellékállásban történik, a havi adó fix összegű, 50-, vagy 25 ezer Ft. Ez azoknak lehet előnyös, akik pl.: egyetemi éveik alatt szeretnének plusz jövedelemhez jutni. Ha cégben gondolkodunk, akkor ajánlatos a BT. alapítása, mivel ez nem igényel magas törzstőkét, szemben pl.: a KFT-vel.

 

vállalkozás forma kiválasztása könyvelsé Debrecen


További előnyök közé tartozik, hogy a helyi iparűzési adót sem kell külön kiszámolni, erre szintén van egy lehetőség, ami 50 ezer Ft, éves szinten, ez választható de csakis előre lehet eldönteni, év közben, vagy utólag nincs mód választásra, vagy módosításra. A KATA nagyban megkönnyíti az adminisztrációt, így a könyvelés Debrecen városában sem volt még ilyen egyszerű korábban. Ráadásul, ha emellett szakemberek segítségét kéri, szinte garantált hogy a siker nem marad el.