Egy könyvelő tanácsai cégalapításhoz

2018. december 06
5033
tippek és tanácsok a sikeres cégalapításhoz

Egy cégalapítás Debrecen területén rengeteg kérdést vet fel, amire az alapító személy választ keres. A teljesség igénye nélkül a leggyakrabban elhangzottak:

  • Melyik vállalkozási forma a legideálisabb számomra?
  • Az alapítástól számítva mikor kezdhetem el a munkát?
  • Mely szerveket kell felkeresnem, hogy minden papírom rendben legyen?
  • Mennyi költséggel és milyen kötelezettségekkel jár az alapítás és a működés?


Első és legfontosabb teendő, hogy mielőtt vállalkozásba kezdene, keressen fel egy megbízható könyvelő irodát, aki egy konzultáció keretén belül megismerteti Önt a különböző lehetőségekkel, a jogszabályi előírásokkal és választ ad a kérdéseire.

A körültekintő cégalapítás egyik preventív lépése a főtevékenység meghatározása. Tanácsos egy üzleti terv elkészítése, melyben a költségek és bevételek számítása segít megismerni a cég jövőbeli alakulását.

A székhely kiválasztása egy lényeges szempont. Ide kerül bejegyzésre a vállalkozás és ez alapján kell iparűzési adót fizetni az önkormányzat számára. A cég vezetőségében szereplő tagok (tulajdonosok és befektetők) létszámát, tisztségeit, az alapító okiratban meg kell határozni és létrehozni és itt kell eldönteni, hogy mi legyen a cég neve. Azt, hogy a választott név már létezik-e, a https://www.e-cegjegyzek.hu honlapon Ön is ellenőrizheti. Fontos, hogy minimum 3 betű eltérésnek lennie kell.

 

mi re van szükség a cégalapíátshoz Debrecenben

Sikeres cégalapítás Debrecen területén, szakember segítségével

 

Szükséges egy ügyfélkapu létrehozása, ami meggyorsítja a különböző ügyek intézését és egy céges bankszámla, amit a cég bejegyzését követő 8 napon belül meg kell nyitni a választott pénzintézetnél.

Amennyiben a tevékenység megkívánja (bolti kiskereskedelem esetén), úgy ajánlott már a cégalapítás legelején online pénztárgépet igényelni, mivel a bolt megnyitása enélkül nem lehetséges. Továbbá szükséges cégbélyegzőről és számlatömbről vagy számlázó programról gondoskodni.

Mindemellett minden cégvezetőnek szüksége van egy jó könyvelőre, akihez bizalommal fordulhat és segíti őt vállalkozói életében és nem utolsó sorban a fent említett feladatok nagy részét átvállalja Öntől.