Online cégalapítás – ma már ez is lehetséges?

2018. december 20
5377
Hogyan történik az online cégalapítás?

2008 júliusától a cégbíróság felé intézett kérelmek csakis elektronikusan nyújthatók be.

Az egyszemélyes vállalkozásoknál nem szükséges bonyolult feladatokra gondolni, egy jó könyvelő segítségével viszonylag hamar működőképes cég jöhet létre. Azonban több személyes cégek esetén kicsit körülményesebb a megalakulás.

Az online cégalapítás Debrecen területén is elérhető, és mint a hagyományos, papír alapú szolgáltatásnál itt is fontos kiemelni, hogy minden esetben kizárólag közjegyző vagy ügyvéd ellenjegyzésével válhat hivatalossá a cég megalapítása. Ők működhetnek közre a cégbejegyzési eljárásban és a jogi képviseletben, továbbá vigyázni kell, hogy hivatalos cégügyeit ne bízza olyanokra, akiknek nincs meg a szaktudásuk és a jogosítványuk hozzá.

 

online cégalapítás debrecen

 
Az elektronikus úton történő vállalkozás létrehozása illetve más cégeljárás általában egy adatlap pontos és részletes adatokkal történő kitöltésével kezdődik. Ezért szükség van arra, hogy már előzetesen ki legyen választva cégforma, a tevékenység neve és TEAOR száma, a cégnév, székhely és telephely, valamint a tagok. Többek között ezekre az adatokra is szükség lesz az adatlap kitöltése során és nagyon fontos, hogy mindent pontosan a személyi igazolvány és a lakcím kártya szerint töltsön ki.

Az e-ügyintézés előnye, hogy jelentősen gyorsabb, egyszerűbb és nem mellesleg költséghatékonyabb ügymenetet biztosít. Az ezekkel járó kiadások a felére csökkennek, nincs hosszú várakozás a közigazgatási hivatalokban, így az Ön cége akár 3-5 nap alatt is létre jöhet. Azonban az online cégalapítás Debrecen és az ország egész területén csak a cégbíróság felé benyújtott okiratokra, dokumentumokra érvényes. A létesítő okiratok aláírása a vállalkozási formától függően, a tagok részvételével, ügyvéd jelenlétében, személyes megjelenéssel történik, továbbá jogi felvilágosításban is részesíti az ügyfeleket.